Maak het zelf: kinderkleding

(Kinder) kleding maken vind ik echt heel erg leuk, maar doe ik te weinig. Uitpuilende kledingkasten zijn daar de voornaamste reden voor. Ik krijg veel (want jij hebt allemaal meisjes dus er is altijd iemand die het past), koop regelmatig kleding tijdens mijn kringloopbezoekjes (ik zoek altijd andere dingen, maar als er iets in goede staat en naar smaak hangt kan ik de verleiding zelden weerstaan) en er wordt doorgeschoven van oud naar jong (alhoewel er ook steeds vaker items voortijdig het huis verlaten i.v.m. de hoeveelheid kleren en het gemak waarmee we ze verkrijgen).

Het komt er op neer dat ik alleen voor speciale gelegenheden zelf aan de slag ga (en nooit in kledingwinkels kom).

Onlangs was dit voor het kerstkoor waar onze oudste meiden in mochten zingen. Voor de tweede dochter was dit de eerste keer en ze was er heel erg mee bezig. Ik had eigenlijk ook nog niet zo vaak iets speciaal voor haar gemaakt en er lag nog een stofje in haar lievelingskleur (geel!) te wachten dus besloot ik dat er weer eens een jurk gemaakt moest worden.

Wederom met behulp van dit patroon (dat ik op onnavolgbare wijze verbouwde, dus feitelijk heb je niks aan deze post) en een rimpelrok. Ik voerde hem volledig waardoor de jurk ook meteen mooi is afgewerkt. In ieder geval mooier dan ik ooit eerder deed.

Het kind heeft het halve dorp er inmiddels over verteld (mem maakt voor mij een jurk!) en zong stralend de kerstliedjes in een verder vrijwel donker gekleed koortje.

Dit is hem:

6-48bl

Het bandje in de middel voegde ik toe na het kijken van een aflevering van Gilmore Girls op Netflix, inspiratie komt soms (vaak?!) uit onverwachte hoek.

Een gedachte over “Maak het zelf: kinderkleding”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s