We(g/)bwinkel?

Nadat wij ruim een jaar geleden in ons nieuwe huis zijn getrokken verkeerd mijn webwinkel in een soort van sluimertoestand.

Ik heb vrijwel niets meer ingekocht, verkoop stilletjes de bestaande voorraden en de tijd die ik er wel in steek besteed ik voornamelijk aan het maken van opdrachten. De slingers en de stempels.

Belangrijkste oorzaak is toch wel gebrek aan tijd (wie kent het niet). De tijd die ik kan besteden aan opdrachten steel ik altijd al van andere bezigheden zoals (je raad het al) mijn huishouden.

Toch speelt er nog iets anders. Er wringt iets. Ik heb geen goed gevoel (understatement!) bij de consumptie- en wegwerpmaatschappij waarin wij leven. Vanuit dat oogpunt is het hebben van een webwinkel niet erg logisch. Ik wil mensen helemaal niet met nog meer spullen opzadelen, of marketingtips krijgen om mensen dingen aan te smeren.

Soms kan ik het voor mijzelf goed praten, andere keren totaal niet. Het is een langslepend innerlijk conflict aan het worden waar ik NU een einde aan wil gaan maken.

Onlangs volgde ik de serie ‘De prijsvechter’ op NPO.

Gek genoeg inspireerden juist die confronterende opnames mij om verder te gaan.

Misschien nog wel gekker is dat ik daarvoor eerst pakketjes ga maken met spulletjes om voor kleine prijsjes van de hand te doen!

Hoe dan ook: ik ga doorrr!

En hou jullie op de hoogte, one step at a time!

readkapkekleurpng

4 gedachten over “We(g/)bwinkel?”

 1. Ik heb de serie ook gezien. Je weet wel dat de prijsvechters hun spullen uit Azië halen, maar als je dan die grote hallen vol met ‘troep’ zag…. Oef… En alle namaak en speelgoed van (denk ik) slechte kwaliteit….

  De serie de Prijsvechter ging wel over heel andere producten dan de jouwe hè? Producten die (meestal) van niet zulke goede kwaliteit zijn en onder misschien niet zulke goede werkomstandigheden zijn gemaakt.
  Jij maakt voornamelijk stempels en vlaggenlijnen op bestelling. De klanten weten dat jij dit zelf maakt, thuis en (meestal denk ik) met plezier. De klanten kiezen bewust voor een bestelling op maat, bij jou en niet bij een prijsvechter.

  Like

  1. Ah dankje voor deze reactie. Ik doelde eigenlijk ook niet op de producten die ik op vraag maak, maar de kant en klaar artikelen die ik daarnaast ook verkoop om er ook nog wat aan over te kunnen houden (handwerk kun je nou eenmaal niet makkelijk vertalen in geld). Maar goed, het is geen gemakkelijk materie.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s