Let’s talk about books

In de afgelopen tien jaar heb ik amper een boek in de handen gehad, op kinderboeken na uiteraard. En kookboeken.

Nu mijn oudste de laatste tijd boeken verslind en mij op haar manier uitdaagt om dat ook te doen lukt het mij dan eindelijk weer om wat lees-meters te maken.

Het gaat niet zo hard als bij mijn dochter, maar ik heb nu toch al 2,5 boek meer gelezen dan voorgaande jaren en omdat dat een motiverende gedachte is, heb ik hiernaast => mijn nachtkastje getekend met de boeken die ik tot nu toe las, hopelijk komt er nog een stapeltje bovenop.

Ik begon met ‘Laat je hersenen niet zitten’ van Erik Scherder. Achteraf gezien niet de meest handige keuze om mee te beginnen, het boek is nogal medisch/wetenschappelijk geschreven, maar wel reuze interessant! Het gaat over het belang van bewegen voor je hersenen en dat we met zijn allen veel te veel zitten. Zo dicht mogelijk bij de plaats van bestemming willen parkeren na een lange autorit en lopende banden op een vliegveld (voorafgaande aan weer een lange zit), zijn maar een paar simpele voorbeelden die je aan het denken zetten. Het gaat dan overigens niet perse over intelligentie, maar vooral ook over achteruitgang van het functioneren van je hersenen op latere leeftijd, het activeren van je hersenen (en jezelf!), allertheid en het mogelijk voorkomen van depressies.

Het volgende boek ‘luie ouders hebben gelijk’, was het eerste opvoedboek dat ik ooit las en was veelal (niet altijd, het is duidelijk door een vader geschreven) een bevestiging van veel van mijn eigen ideeën en bood hier en daar nieuwe inzichten. Het is vooral een pleidooi om kinderen hun gang te laten gaan en voor een simpeler leven waardoor je minder zou hoeven te werken en daardoor dus meer tijd overhoud voor je kinderen.

En nu lees ik dus “hoe God verdween uit Jorwerd”. Een boek over een voor mij actueel thema, namelijk krimp. Ook bij dit boek moest ik in het begin aardig doorbijten, maar ik zit er nu helemaal in en leer van alles over de geschiedenis van onze mooie provincie Friesland.

Volgende week moet hij weer naar de bieb en kan ik hopelijk weer aan een nieuwe beginnen. Hebben jullie nog boekentips? Ligt er een boek op jouw nachtkastje?

En anders moet ik gewoon maar eens aan mijn kringloop-verzameling Astrid Lindgren boeken beginnen 🙂

5 (27)

Een gedachte over “Let’s talk about books”

  1. Ik lees nu “het gouden kompas”. De film deze week weer bekeken met mijn jongste zoon. Verder wacht ik met smart op “de godenoorlogen” deel 4. Deze serie begint met “het geheim van askir”. Echt mijn lievelingsserie boeken .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s