Alhoewel ik de laatste weken ook best veel tijd achter de naaimachine doorbracht ligt mijn (creatieve) hart momenteel vooral bij de tuin.
Dit is namelijk mijn succesvolste moestuin seizoen ooit!
Moet ik er wel bij zeggen dat de concurrentie matig was…
Maar echt, we slaan bijna groen uit van alle andijvie, sla, boontjes en courgettes!
Vooral die laatste moet ik van mijzelf meer gaan waarderen, zo’n dankbare plant! Ik maakte er tot op heden alleen soepen mee, bijvoorbeeld deze en deze.
Via Instagram kreeg ik al veel andere tips, maar de meeste recepten bevatten te veel ingrediënten om aan het wat-zullen-we-eens-eten-vanavond-ik-loop-even-naar-de-tuin-zelfvoorzienend-gevoel te kunnen voldoen.
Ik heb nu al mijn hoop gevestigd op het zoet-zuur, de eerste potten staan al in de kast.
Naast een voorraadje zelfgemaakte aardbeien-rabarber(-vlierbloesem) jam en siroop (elke avond door de yoghurt, zooooo lekker!).
En bieten, in emmers scherp zand (om te bewaren).
Het succes is voor een groot deel te danken aan het ontwerp. Momenteel is er geen stukje onbenut, waardoor onkruid geen kans krijgt. Het ziet er daardoor ook meteen heel fijn/gezellig/ landelijk uit en dat zorgt weer voor motivatie (om er wat moois van te maken).
Niet alleen bij mijzelf overigens, ook de kinderen lopen er bijna dagelijks even over de paadjes, terwijl ze onderweg stiekem een blaadje of tomaatje van de (kruiden) planten mee grissen. En enthousiaste excursies voor vriendjes en vriendinnetjes.
De kwaliteit van de grond laat wel duidelijk te wensen over, dus daar ga ik mij nu maar eens wat meer in verdiepen, momenteel spit ik HET moestuin boek door, al doende leert men is het absolute motto van mijn tuin, letterlijk en figuurlijk een echte proeftuin!


Wat een pracht van een moestuin, stiekem ben ik een beetje jaloers
LikeLike