Oefenpakje

Vlak voor de verjaardag van haar dochter merkte mijn vriendin op dat deze sinds kort een echte turnster is.

Daardoor kwam ik op het lumineuze (…) idee om een turnpakje voor haar te maken.

In de stoffenzaak laaide mijn enthousiasme helemáál op, ik kocht een blauw fluweelachtige stof en een paillettenband. Een patroon had ik niet, enkel een voorbeeldexemplaar van mijn eigen meiden, hoe moeilijk kon het zijn…

Eenmaal aan de slag kwam ik er al snel achter dat je bij een turnpakje liever rek in de breedte hebt dan in de lengte en bleek de lap te kort.

Tegelijkertijd begon het tot mij door te dringen dat ik misschien iets te overmoedig was geweest, maar wat ik in de kop heb, heb ik zeker niet ergens anders…

En zo kwam het dat ik er na de vierde poging helemaal klaar mee was en besloot dat het goed GENOEG was, dan maar als oefenpakje voor thuis of voor in de verkleedkist (wat ik er overigens een keer niet bij vertelde).

Een oefenpakje was het in ieder geval voor mijzelf. Ik stak er veel van op en daarom besloot ik het ondanks het enigszins teleurstellende resultaat hier te delen. Het blog blijft waardevol voor mijzelf o.a. als soort aantekeningenboekje.

Waar ik een volgende keer op moet letten is in ieder geval:

  • rek in de breedte, ipv lengte
  • geen (of minder?) naadwaarde toevoegen als ik er een boord aan toevoeg.
  • het kruisgedeelte zo strak mogelijk langs de kant vastnaaien, anders zie je de naden terug aan de buitenkant.
  • Paillettenband naai je met de pailletten mee.

De stof die ik uiteindelijk gebruikte was overigens een 1 euro lap van de kringloop, een beetje een apart, gemêleerde, maar erg soepele stof.

Tot slot toch nog maar even een (vaag) fotootje…

2 (20)bl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s