IJsheiligen

Zo ziet mijn moestuin er nu, tijdens ijsheiligen, uit:

1 (60)1

1 (61)

1 (74)

Meer dan twee keer zo groot als vorig jaar en in het nieuwe gedeelte maakte ik bakken (gemaakt van het afgedankte hardhout van de achterburen).

Het is allemaal niet perfect, maar ik doe wat ik kan, met wat ik heb.

Toch ga ik ook dit jaar nog wel voor de pronk, de rabarberbloemen laat ik bijvoorbeeld bewust zitten. Toegeven: ze scheppen hier niet uit zichzelf rabarber op hun bord…

Vorig jaar zaaide ik vaak te vroeg, te laat of te diep, werd ik geplaagd door vraatzuchtige rupsen en slakken en had ik te weinig (dat wil zeggen: niet) bemest.

Maar al doende leert men.

Dat klinkt beheerster dan ik ben overigens, het ging dit jaar ook alvast weer mis op ‘te vroeg’.

Maar de spinazie staat mooi in rijen, de aardappelen al een flink eind boven de grond, de aardbeien bloeien, de uien hebben al mooie groene sprieten en de snijbiet, radijs en wortelen doen een voorzichtige poging. Onkruid ben ik nog de baas en de veelbelovende nieuwkomer van dit jaar: muizen!

Tot nog toe negeren we elkaar, maar toen ik vandaag een plantgat vulde met water (beter voorbeeld dan het achterover kieperen met de tuinstoel) kwam er zó’n gangenstelsel ‘bovendrijven’ dat ik mij toch enigszins zorgen begin te maken…

Het voorste gedeelte van de tuin, met ‘het blad’,  wil ik anders inrichten, maar dat verschuif ik naar volgend jaar. De reden hiervoor doe ik binnenkort uit de doeken, speculeren is tot die tijd toegestaan.

Het heeft dezelfde reden als waarom ik de kas die het plaatje sinds kort aanvult dit jaar nog een beetje ga mijden.

De kas kocht ik via marktplaats en is sinds vandaag ook voorzien van glas en de eerste planten, spannend!

Deze week hoop ik nog het een en ander te zaaien (eindelijk ijsheiligen gepasseerd, jee!), iemand ondertussen nog tips voor moestuin-blogs die ik absoluut moet lezen??

Een gedachte over “IJsheiligen”

Plaats een reactie